"Famin silmät tarkistettiin, linssimuutokset edenneet, mutta ennenkaikkea verkkokalvon suonet hyvin ohuet ja tilanne todennäköisesti siellä aktiivinen,  eli mahdollisesta verkkokalvon rappeutumasta voi olla kyse.

Huhtikuun alussa tarkistetaan tilanne, koska nytkin huononemista tapahtunut niin nopeasti."

"Perifeerinen PRA periytyy vallalla olevan käsityksenmukaan väistyvästi. Koira sairastuu, jos se on homotsygootti. Jos se on tämän sairauden suhteen heterotsygootti, se toimii vain sairauden kantajana. Tätä muotoa tavataan useilla roduilla. Tautia on useita muotoja, aikaisempi voidaan havaita koiran ollessa 2-3-vuotias ja myöhempi 6-7-vuotiailla koirilla. Näkö huononee asteittain ja sairaus johtaa sokeuteen. Sairauden eteneminen kestää muutamasta kuukaudesta joihinkin vuosiin. Sairaus ilmenee molemmissa silmissä, mutta voi kehittyä eri nopeudella. Havaittavia ulkoisia oireita ovat hämäräsokeus, laajentuneet pupillit ja pimeässä voimakkasti (vihertävästi) loistavat silmät. Usein koiralle kehittyy toissijaisena sairautena harmaakaihi, mikä vaikeuttaa tutkimusta, mutta tutkimus ERG:llä antaa luotettavan tuloksen." (Lähde: http://koti.mbnet.fi/tuulen/hc.htm )

Sanattomaksi vetää... Tällä kertaa ei lähetetty virallista lausuntoa SKL:ään, laitetaan vasta ensi kerralla kun tilanne on varmistunut.

Puhuimme jo alustavasti ell:än kanssa, että Famin herkkyyden takia sokean elämä ei olisi enää mielekästä.

Toivotaan parasta, ja pelätään pahinta.