Eilen tiistai aamuna Fuusio oli kovin väsyneen oloinen eikä ruoka maistunut. Ruoka tosin ei maistunut usein muutenkaan, joten jäin vain ihmettelemään väsymystä ja lähdin normaalisti kouluun. Ehkä Fuusio on vain vilustunut.

Kun tulin koulusta kotiin, oli ihan hiljaista. Fuusio tuli ovelle vastaan mutta yhden yhtäkään haukahdusta ei kuulunut,ja vauhti oli vain murto-osan normaalista. Lykkäsin kuumemittarin peppuun, kuumetta oli 39 astetta. Soitin lääkärille ajan ja saimme ajan kolmeksi. Kuitenkin ihan pieni hetki puhelun jälkeen Fuusiolta lähti jalat alta ja pissasi sisään. Soitin uudelleen, ja lähdimme kiireen vilkkaa ell-asemaa kohti. Autolle mentäessä Fuusio skarppasi selvästi, ja oli eläinlääkärillä reippaampi. Siltä otettiin verikoe, missä ei näkynyt muuta kuin että tulehdusarvot olivat koholla. Fuusio pissasi taas vaan yhtäkkiä seisaaltaan. Lääkäri meinasi että koira on vaan niin väsynyt ettei jaksa mennä pissalle. Fuusio sai hoidoksi nesteytystä ihon alle, ja suoraan suoneen antibioottia ja kipulääkettä. Lähdettiin kotiin sairastamaan keuhkokuume diagnoosin kanssa koska koira pystyi jokseenkin hyvin kävelemään. Hän koetti urheasti hypätä autoon siinä onnistumatta. Ajattelin että ei sitä itselläkään aina liikkuminen ole kovinkaan hyvää jos on oikein sairas.

Kun tultiin kotiin Fuusio rähjäsi bordercollieille, ja meni häkkiinsä nukkumaan. Koko illan Fuusio oli vaisu. Kuumetta ei enää lääkityksen ansiosta ollut, mutta yleisvointi ei parantunutkaan merkittävästi. Nyt sain syötettyä purkkiruokaa vedessä, ajattelin että ehkä ei ole kyse mistään vakavasta. Mutta jos vointi ei olisi keskiviikkona huomattavasti parempi lähtisimme heti aamusta lääkäriin. Muutama pissa tuli sisään. Sen mitä Fuusio sai kävellä se käveli huonosti, ja kiersi helposti "kunniakierrosta". Ajattelin että kyse on ehkä siitä että olotila ei ole selkeä.

Puoli kahdentoista aikaan Fuusio alkoi valittaa oloaan kovasti, sai kammettua itsensä sänkyyn ja oksensi kaiken syömänsä aineksen. Oksennuksen seassa oli verta. Valitus jatkui, ja soitin päivystykseen että me tullaan nyt. Autoon kannettaessa Fuusio oli kovin veltto. Matkalla päivystykseen Fuusio alkoi krampata, ja kouristuskohtaus kesti noin 5 minuuttia. Päivystyksessä kannoimme Fuusion suoraan happilaitteeseen ja sille laitettiin tippa. Hengitys oli pinnallista ja tiheää. Noin puolen tunnin päästä tuli toinen kohtaus. Ja melko pian sen jälkeen taas toinen. Kohtausten välillä Fuusio valitti vointiaan ja koetti kammeta itseään pystyyn. Se ei selvästikään päässyt yli vanhasta kohtauksesta kun uusi jo tuli. Kohtaukset eivät loppuneet lihasrelaksanteilla, vaan vasta kun Fuusio rauhoitettiin.

Keskustelimme eläinlääkärin kanssa mitä jatkossa kannattaisi tehdä. Itse olin jo autossa kramppaavaa koiraa rauhoitellessani päättänyt että jos tämä voi jatkua myöhemminkin, niin se ei ole koiran arvoista elämää. Varsinkin kun Fuusio kiihtyy niin helposti, kaikki oli sen mielestä niin ihanaa. Eläinlääkäri antoi diagnoosiksi epilepsian, minkä vaikea hengitystieinfektio on laukaissut. Fuusio oli rauhotteen alaisena, hengitteli hiljaksiin. Tippa otettiin pois, ja kanyylin kautta annettiin eutanasialääkkeet.

Nyt Fuusio on poissa.