Edellisen päivityksen jälkeen onkin ehditty ja tehty vaikka mitä, vaikka arki onkin ollut lähinnä lepopainotteista treenien ollessa tauolla.

Edetään taas aikajärjestyksessä.

Ensiksi oli Tammelan maastot, mihin päästiin vaikka kilpakumppanien peruutuksia tuli,ihanaa joustavuutta järjestäjiltä <3 Alkuerä meni tosi kivasti, pisteitä tuli joku reilu 220 pistettä, ihan tarkkaan en muista kun kisakirja ei ole käden ulottuvilla. Nasu veli sai diskin Friidun nyppimisestä, vaikkei mun mielestä mitenkään pahasti häirinnyt Friidun menoa! Noh, Friidu siis ainoana finaalin ja siellä alkurata ihan superhienosti, mutta ehkä 15-10 metriä ennen viehettä lopetti ajon kesken. Kun viehe pysähtyi katsoi vielä että piru vieköön pitäiskö mennä, mutta jolkotteli kuitenkin Jussin luokse. No sitä sitten ihmeteltiin että liekö kunto loppunut kesken vai mikä ihme ja toivottiin että tuomarit olisivat sen verran anteliaita että serti kuitenkin tulisi. Yhteispisteiksi 364 muistaakseni, ei siis sertiä sillä kertaa. Seuraavana päivänä Friidu sitten aloittikin tiputtaa, eli eiköhän keskeytys johtunut ihan näistä naisten vaivoista... Kuntoa on myös koitettu nyt treenata lisää vapaana juoksentelun lisäksi myös pyörälenkeillä.

Juhannuksena oli Flipillä kaksi starttia Tuorlassa agilityssä, jatkettiin jo tutuksi tulleella HYL linjalla. Eka radalla ei oltu vaan kokonaisuutena samalla radalla ja oli tahmeaa, toinen rata oli tosi sujuva ja kiva paitsi että jätettiin yks hyppy välistä. No worries! Hauskaa oli kuitenkin, paikalla oli monta tuttua joiden kanssa turistiin mukavia.

Siitä viikon päästä oli vuorossa kauan odotetut toko-sm:t Pieksämäellä ja sinne sitten perjantaina lähdettiin Flipin kanssa. Flipin ilme olis pitänyt saada viedoitua kun mentiin kehään, se totesi että joku on ripotellut kehän täyteen FRISBEITÄ, voitteko hei kuvitella! No keskittyminen oli sitten jossain ihan toisaalla kuin liikkeissä, pisteitä raavittiin kasaan vajaa sata hypyn sekä paikkamakuun nollaantuessa (tuomari sanoi että olin kuulemma hieman nojannut eteenpäin toista maahanmenokäskyä antaessani paikallaolossa...) Mut ei se mitään, kokeesta saatiin taas tulokseksi se että tarvitsee treenata enemmän häiriössä, eli ei mitään uutta! Aikalailla maalaispoika teki sen mitä osasi ja työskenteli frisbeistä huolimatta ihan ok:sti, vaikka vapautuksissa kävikin aina vähän heittämässä jotain niistä... Flipin velipoika Uuno teki supersuorituksen EVL:ssä ja sai karsinnassa 1-tuloksen ja sijoittui 22., ei ollut finaalipaikka kaukana! Hienoa työtä Minna niin nuoren koiran kanssa!

Reilu viikko sitten oltiin Friidun kanssa vinttikoirien erkkarissa Helsingissä, paikalla upeasti 8 polskia. Parasuros kehän nähtyäni uumoilin jo että tuomari ei niinkään Friidun tyypistä välitä (tykkäsi lyhyemmästä ja kaarevammasta selästä), ja tottahan se oli, sileä ERI ja NUK2. Friidun siskot sen sijaan pitivät pentueen lippua yllä, Sheela sisko PN2 ja Minttu ROP! VSP Sendivogius. Oikein laadukkaat koirat siis voittivat, ja Sendivogius oli vielä BIS-VSP4! Friidun arvostelu kuitenkin oli ihan ok, ja tuomari käsitteli koiria oikein kauniisti. Tuomarina siis Arne Foss Norjasta. Arvostelu: "Erittäin hyvä tyyppi, hyvä koko ja sukupuolileima. Tyypillinen kallo, hyvät silmät ja korvat. Oikea purenta. Hyvä luusto ja tassut. Varsin suora ylälinja. Hyvä lantio ja erittäin hyvä lihaskunto. OK turkki. Liikkuu erittäin hyvin. Ystävällinen luonne. Hyvin esitetty. Tarvitsee aikaa." Mua kyllä joka kerta vähän harmittaa kun Friidun ylälinjasta huomautetaan negatiivisessa mielessä kun polskien rotumääritelmä erikseen mainitsee että lähes suora ylälinja ei ole nartuilla virhe. Mut eihän se mitään, seuraava näyttely ehkä Lahdessa tahi sitten vasta Jyväskylässä, tämä ja huominen olisi vielä aikaa miettiä lähdetäänkö Tampereelle ryhmikseen.

Friidulla on seuraava koitos lauantaina 3.8. Hyvinkään maastokisoissa, Flipin kisa-aikataulu on nyt ihan auki, tokoa ei olla juuri treenailtu SM:ien jälkeen ja agilityä ei laisinkaan. Katsotaan miltä näyttää ekat treenit ja suunnitellaan sitten lisää. Nää viikonloput jotenkin aina täyttyy näistä koiramenoista, ja täällä olis kotosalla joku kylppäriremppa mitä pitäis kanssa joskus vähän tehdä ilmeisestikin niin ei tarvii talvella käydä pihasaunassa pesulla!