Kuukausi on jo taas vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Sillä välin Friidu ja Flip ovat korkanneet kisauransa (Friidu näytelmissä ja Flip aksassa), ja kesä on ehtinyt jo kunnolla alkaa.

Helatorstaina oli siis Friidun ensimmäinen pentunäyttely, ja Friidu esiintyi oikein kauniisti ja otti pitkän päivän rauhallisesti. Tosin oman vahtiminen tuli taas iltapäivällä selvästi esille, kävi närppimässä aina jos joku tuli liian lähelle Hänen ylhäisyytensä häkkiä tai ihmisiä tai omaa tilaa tms... Täytyy seurata tilannetta ja puuttua tähän käytökseen jos menee liian hassuksi. Näyttelypäivän saldona Friidu oli PEK1, KP ja ROP. Myös Friidun kaksi siskoa saivat KP:n ja tuomarina oli Saija Juutilainen. Tykästyi kovasti tähän pentueeseen. Ryhmäkehässä ei enää sijoituttu, mutta Friidun kasvattaja oli irskupentu Hillan kanssa hienosti RYP1 ja BIS2! Onnittelut Tarulle ja Ullalle hienosta päivästä.

Eilen oli sitten Flipillä oikein äksön  päivä, ensin käytiin aamupäivällä hiukan paimentamassa kasvattajan luona. Flip meni Virpin kanssa oikein pätevästi, kiitos taas Virpille koulutusavusta! Illalla Flip kävi harjoittelemassa agilityssä kisaamista lainaohjaaja Mirkan kanssa, parilla meni ihan kivasti ja tuloksena oli 14,59 ja 6. möllimakseissa. Flippi teki hienosti kaikki mitä sille on opetettu, pari kieltoa tuli kun Mirka ja Flip eivät oikein olleet selvillä toistensa sijainneista ja ohjauskuvioista. Kiitos myös Mirkalle Flipin kartturoinnista ja opettamisesta keväänmittaan, mulla on valmis agsakoira syksyllä kunhan taas saan luvan astella agsakentille!

Fami on nautiskellut lämpimistä päivistä ja omasta pihasta, sekä omasta uudesta sängystä. Familla on nyt selkeästi myös kuulo huonontunut, ulkonakin täytyy seurata mihin se haahuilee kun ei välttämättä aina kuule kutsuhuutoa. Selkä on ollut nyt taas parempi eikä kipulääkettä olla syöty läheskään joka päivä. Fami on siitä ihana että se menee itse lääkekaapin eteen vaativa katse silmissään silloin kun selkä on kipeä ja kaipaa kipulääkettä.  Lääkärin kanssa keskusteltiin sydänlääkekokeilusta, ja koska voinnissa ei tapahtunut mitään valtavaa muutosta päätimme jatkaa nyt ainakin toistaiseksi ilman lääkitystä siihen vaivaan. Ensi kuussa Familta pitäisi mennä taas ottamaan verikokeet ja kuunnella sydäntä, katson josko saisin sille silmäpeilauksen samaan käyntiin.

Seuraavia tapahtumia ei olekaan sitten sen tarkemmin enää suunniteltu, syksymmällä olisi sitten tarkoitus jatkaa Friidun kanssa näyttelyissä kiertämistä ja Flipin aloittaa ihan virallisissakin kisoissa kisaaminen. Friidulle on nyt kotona vedetty myös vähän rättiä ja ajointoa tuntuu löytyvän, tarkoitus olisi hakeutua TVK:n treeneihin kesän aikana. Kuvia koirista tulee enemmän tai vähemmän säännöllisesti kaikkien omiin ja yhteisiin albumeihin (Friidu, Flip, Fami ja Lauma kansiot Picasasta).