Elikkä blogi päivittyy edelleen yhtä harvoin, ja laji repertuaari säilyy entisellään. Treenejä jatketaan vanhaan malliin ja koitetaan tänä vuonna saavuttaa se mistä viime vuonna jäätiin paitsi. Eli Friidun olisi tarkoitus ravata missikisoissa, ja vähän keväämmällä aloittaa sitten tosissaan myös vieheen perässä ravaaminen. Tokon opettelu muun ohella jatkuu,  pikkuhiljaa. Flip jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin, agilityssä tavoitteena päästä kolmosiin ja tokossa avoimen luokan masterointi tänä vuonna. Miksei sitten voivoi-luokkaankin jos oikein innostutaan, mutta tuntuu aika epätodennäköiseltä. BH on kummittelemassa myös mun takaraivossa, sitäkin voisi mahdollisesti harkita jos itseltä paukkuja löytyy (koirastahan ei tässäkään tapauksessa ole kiinni menestys vaan treenikertojen määrästä ja ohjaajan aktiivisuudesta koepaikkahankinnoissa).

Agility alkaa sikäli eri merkeissä kuin viime vuonna eli olemme vihdoinkin myös ryhmätreeneissä, eli mä saan kaipaamaani piiskausta :) Ongelmat on nyt kiteytyneet A:n alastuloon ja keppien loppupäähän, muuten menee aika kivasti kunhan Bror saa piiskattua mun kädet hallintaan! Kontaktit nyt on koko loppu-uran jatkuvaa opettelua, mä olen tainnut antaa Flipin fuskata A:lla niin heti kostautuu! Palataan taas alkuharjoitteluun tämän suhteen, se on kunnossa alta aikayksikön. Kepitkään ei paljoa lisätreeniä kaipaa, joulutauolla taisi vaan unohtua että pitäisi malttaa loppuun asti.  Mistä tuleekin hyvä aasinsilta, malttitreeni. Malttitreeniä on nyt tehty vähän joka tilanteessa, ja jatketaan samaa edelleen. Siitä on hurjasti hyötyä tokoa treenatessa ja myös arkipäivän tilanteissa. Tokossa lupauduin lähtemään sit SM-kisoihin alempiin luokkiin, eli sitäkin on ainakin sen verran treenattava ettei sit jää sijoitukset ainakaan meidän suorituksesta kiinni!

Yksi tän vuoden ei kisoihin liittyvä tavoite on opettaa Flip kävelemään vetämättä hihnassa, on sit miellyttävämpää kulkea kisapaikoilla kun koira osaa käyttäytyä! Hihnakäytöksen suhteen mä oon vaan ollut ihan hurjan laiska opettaja, vaikka teorian osaankin ja hanskaankin paremmin kuin hyvin kuten myös käytännönkin, varsinkin nyt kun täällä kotiseuduilla ei oikeastaan ikinä liikuta hihnassa mihinkään! Näistä mun ihan ihka omista Fami ei osaa kävellä vetämättä (enkä enää pappaa jaksa asialla vaivata), Fuusio oppi kävelemään kun otin asiakseni, Flippi vetää kuin höyryveturi ja Friidu ei ole oikeastaan koskaan yrittänytkään vetää hihnassa. Eli jakauma on 50-50. Muutetaan se 25-75!

Tän kuun ohjelmaa on nyt lauantaina Friidun näyttely Turku KV:ssä, paikalla myös Friidun isä (tervetuloa tutustumaan polskeihin jos rotu kiinnostaa!) ja sit viimenen viikonloppu mennään Flipin kanssa oikein tokokoulutukseen. Kaikennäköisiä suunnitelmia loppuvuodelle onkin jo, mutta niistä sitten lähempänä tarkemmin!