Musta tuntuu että Fuusio treenaa itsekseen noita juttuja sääntökirjan kanssa. Tänään oli ohjelmassa seuraamista, ja lisäksi otettiin temppuina muutama luoksetulo (loppuasennon kanssa) ja avon kaukokäskyjä.

Se vaan ei mahdu minun kaaliin miten koira voi itsestään oppia taaksepäin seuraamisen ja täyskäännökset paikalta... Tänään oli tarkoitus aloittaa näiden asioiden treenaaminen, mutta ne sujui ihan yhtä hyvin kuin seuraaminen muutenkin (toki palkkaus on tässä vaiheessa vielä tiheää, ei siis ole kisavalmis vielä). Hohhoijaa, ehkä meidän on pakko sitä toko uraakin enemmän tosissaan ajatella kun koira osaa niin hurjan taitavasti. Tuntuu vaan hassulta kun on Famin kanssa taistellut vuosia motivointiongelmien kanssa, ja on joutunut tarkkaan miettimään opetustavan (ensin on tietty epäonnistuttu opetuksessa...). Ehkä se on myös syy siihen ettei enää tarvitse itse niinkään miettiä tälläisiä asioita, vaan on voinut suoraan rakentaa toimivaa motivaatiota työskentelyyn ja opettanut kerrasta Fuusiolle sopivalla tavalla.

Jouduin leikkaamaan Fuusion korvakarvat ihan lyhyeksi, kun toisen korvan kärjessä on ilkeä haava. Leikkasin ensin karvan vaan toisesta korvasta että haava pääsee hengittämään, mutta koira näytti niin kummalliselta ja huvittavalta että leikkasin toisenkin korvan karvat. Itse tuohon alkaa jo tottua, mietin vaan olisikohan tällä trimmillä saanut varasertiä Tampereella :D.