Kotona on treenailtu tokoa kesän SM-kisoja silmälläpitäen. Vaikuttaa ihan hyvältä. Sunnuntaina oli meidän SM-joukkueen tokotreenit Forssassa. Flippi harjoitteli hyppyä, seuruuta, jääviä ja luoksetuloa. Lopuksi otettiin myös luoksepäästävyys ja paikallamakuu.

Hyppy sujuu hyvin, ei ongelmaa. Jos jotain kehitettävää halutaan sanoa niin saisi kääntyä paremmin ohjaajaan päin. Seuraamista otettiin vapaana ja hihnassa. Häiriö teki sen että vilkuili vapaanaseuraamisessa muualle eikä paikka ihan millilleen pitänyt, mutta ihan kelpo seuraamista noin muuten. Lisää häiriötreeniä ja me ollaan iskussa. Suurempi murheenkryyni oli hihnassa seuraaminen, silloin ollaan ihan vaan sunnuntaikävelyllä eikä paikka eikä kontakti oikein pidä. Tätä ollaankin treenattu ihan liian vähän, nyt vaan työn alle niin se on nopeaan kunnossa.

Tauon jälkeen otettiin sitten jääviä, ne oikein hienot ja hyvät. Luoksetulossa vahvistin etukautta sivulle tuloa, meni hienosti.

Luoksepäästävyyttä ihmettelin Minnalle, että miten saan sen pysymään kaikki neljä jalkaa maassa. No Minna ehdotti että käskytän selkeästi pysymään paikalla, ja se pelitti hyvin. Muutama toisto, ja persauskin pysyi maassa liimattuna. Paikallamakuussa pää pyöri välillä kun ihmetteli muita treenaajia, ja vaihtoi aika alussa lonkalle mutta meni ihan niinkuin on opetettu ja vaadittu. Tarvitsisikohan alkaa opettaa pään maassa pitämistä, muuten tuosta vilkuilusta tulee helposti sanomista ylemmissä luokissa?

Minnan ottama kuva sunnuntaisista treeneistä. Ai miten niin tiukka ilme?

https://plus.google.com/photos/118171920084915731325/albums/5866740233618471825/5866740341586067138?banner=pwa

Eilen oltiin agilityssäkin, uusi (tai siis vanha, muttei olla sitä aiemmin huomattu) ongelma on ettei hyppää vinoja hyppyjä vaan suoristaa oman linjan kohtisuoraksi hypylle. Jos ei ehdi suoristaa niin painelee ohi. Treeniä, treeniä... Nämä on näitä aloittelevan koiran ongelmia. Muuten treenit oli oikein hienot!