Meillä on nyt alkanut kova treenaaminen tokokisoja silmälläpitäen. Ensimmäinen koe on 9.9. Kauniaisissa, ja toinen luultavimmin 12.9. Forssassa. Tein päivittäisen treeniohjelman, jonka kanssa olisi tavoitteena saada molemmista kisoista ykköstulos ja siirtyä voittajaluokkaan. Kunnianhimoa täytyy olla, ja tavoite on mielestäni erittäin realistinen nykyiseen osaamistasoon nähden. Ei se meidän maailma siihen kaadu vaikka kummastakaan ei saataisi ykköstä, mutta uskon että me pystytään siihen Flipin kanssa! Tokoja siis treenataan edelleen päivittäin, Flip edistyy hienosti koko ajan ja tekee tarkasti ja iloisesti töitä. Ennen koetta pitää erityisesti keskittyä siihen että saadaan myös häiriötreeniä, tää peltojen keskellä treenaaminen ei luultavastikaan ihan riitä! ;)

Tänään toko-ohjelmassa on seuraaminen hihnassa ja seuraamisen juoksuosuus, sekä avo-nouto. Joka päivä treenataan erillisten ohjelmanumeroiden lisäksi paikallaoloa. Aamulla otettiin jo hihnaseuraamista, se oli tosi hienoa ja täsmällistä. Käännökset ja liikkellelähdöt olivat hienoja ja tiiviitä. Myös alon paikkamakuuta treenattiin ja se sujuu jo rutiinilla. Jossain vaiheessa vielä tänään siis käydään tekemässä juosten seuraamista, noutoa ja otetaan lisää paikallaoloja alo ja avo tyyliin.

Agsat aloitetaan tässä lähipäivinä, 26.8. on ATT:n seuranmestaruuskisat ja sinne mennään katsomaan mölliluokkaan mihin asti rahkeet riittää viikon agsatreenillä :o) Perusasiathan on jo hallinnassa, nyt täytyisi vaan käydä hiomassa meidän yhteistyötä pitkän tauon jälkeen. Virallisiin kisoihin olisi tarkoitus pyyhältää 16.9. Lietoon, siihen mennessä pitäisi olla jo asiat hanskassa. Agilityssäkin meillä on tavoitteet korkealla, haluaisimme saadan siirtonollat kolmosiin tämän vuoden aikana! Kakkosiin pääseminenkin tyydyttää, eikä mennä rikki vaikka oltaisiin vaan ykkösissäkin koko vuosi. Oma kunto on kuitenkin vielä varsin huono, ja monen startin kisoista voi tulla mielenkiintoisia jos en saa tarpeeksi kuntoa nostatettua syksyn aikana.

Kisoista innostuneena olen auttanut Jussia Friidun tokoprojektin kanssa, ja plikka oppi sivulletulon tuosta vaan. Ihanan innokas hömppä, tarkkuus ei aina ole ihan parasta tasoa mutta se ei haittaa pennun kanssa. Tärkein on se hyvä fiilis tehdä hommia ihmisen kanssa! Jos saadaan tarpeeksi treenejä ja pidettyä Friidun toko-into samalla tasolla niin sekin voisi ehkä mennä ensi vuonna kokeeseen. Tai sitä seuraavana. Tai sitä seuraavana. Tai joskus!