Lonkka- ja kyynärkuvat oli tänään lausuttu SKL:ssä, lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Siis kaikin puolin priimaa tuo nuori herra Flip, kysyi keneltä vaan ;)

Täällä on nyt viimeaikoina hieman tokoiltu paremman puutteessa, seuraaminen on edistynyt hiukan pelkästä perusasennosta, päästään jo ehkä 3-5 askelta ennen kuin homma lähtee lapasesta. Luoksetuloja on alo-tyyliin treenattu paljon, sujuu tosi kivasti. Kaukokäskyissä on tullut ongelmaksi maa-seiso, koska juoksee seiso-käskyllä sivulle :o) Täytyy vaihtaa seuraamisen tai seisomisen käsky, taitavat kuulostaa liian samalta. Noutoa on treenattu puu- ja metallikapulalla, ja tänään tarjosi ensimmäistä kertaa kapulanluovutusta istuvaltaan kun tuli hetken mielijohteesta sivulle kapula suussa. Siitä sitten pistettiin bileet pystyyn ja toisti sen vielä uudelleen ja lopetettiin noutotreeni siltä erää siihen. Katsotaan muistaako enää huomenna, vai oliko joku vahinko. Sheippaamalla opettaminen vaatii kyllä itseltä paljon ettei lähde antamaan vartaloapuja, vaan palkkaa vain oikean suuntaisesta tekemisestä.

Friidu harjoitteli taas tänään näyttelyjuttuja ensi kuun pentunäyttelyä ajatellen, seisominen sujui ihan kivasti alun väännön jälkeen. Liikkeet sillä on upeat eikä siinä oikeastaan edes tarvitse sen kummempaa harjoittelua. Jostain syystä harjoittelu ahdistaa Friidua sen verran ettei halua syödä nameja vaikka muuten syö mitä vaan tuoreesta chilistä omiin jätöksiinsä... Noh, ei se toisaalta alun kankeuden jälkeen myöskään näytä siltä että tekisi kuolemaa niin ei se kai haittaa vaikka namit eivät maistukaan. Vapaana seisottamisesta ei tule mitään kun tarjoaa vaan istumista ja jos nami ei sillä irtoa niin lähtee nukkumaan. Friidu on kyllä muutenkin itsepäinen kuin aasi, jos sitä ei miellytä niin ei ainakaan hyvällä tee mitään. Jos on pakko niin on pakko, mutta ei mielellään tee mitään mitä pyydetään. Toisaalta tietää kyllä milloin äänensävy muuttuu siihen suuntaan että on pakko totella.

Fami sai kesäkampauksen ja tuntuu taas nuortuneen kun tuntee tuulen ihollaan. Fami pääsee myös aina välillä vähän tokojuttuja tekemään ja näyttää olevan oikein tyytyväinen itseensä hommien jälkeen. Fami tosin valikoi itse mitä milloinkin haluaa tehdä, Hän ei enää halua noutaa (ainakaan metallikapulaa) ja ruutukaan ei ole aina kiva. Kaukokäskyt ei ole myöskään kivoja, seuraaminen on kivaa ja luoksetulot sekä paikallaolo. Fami saa valikoida tehtävänsä mielialansa mukaan, ei ole enää väliä!