Eilen käytiin siis Famin kanssa lääkärillä. Silmien tilanteesta sen verran että oikeassa silmässä on voimakkaampaa helmimäistä kaihia. PRA (?) ei ole juurikaan edennyt, ainakaan taudille tyypillistä heijasteen muutosta ei ole tällä hetkellä. Ell epäili Famin silmien oireilun johtuvan lähinnä herkkyydestä, koska kaihi aiheuttaa ylimääräisiä heijasteita silmään (eikä Fami tietenkään tajua sairastavansa kaihia). Kontrollikäynti tammikuussa.

Selkä oli rintarangan loppuosasta/lannerangan alkuosasta kipeä palpoitaessa. Ei kuitenkaan neurologisia oireita eikä asentotunto muutoksia. Selkä röntgenkuvattiin, ja yllätyksenä eri alueelta kuin kipukohta löytyi pienen pientä tiivistymää (L5-L6, ristiselkä). Muutoin selkä todella siisti. Myös lonkat kuvattiin varmuuden vuoksi, tilanne sama kuin neljä vuotta sitten (vas. lonkkamalja matalampi, mutta todella siisti).

Hoito-ohjeiksi saatiin venyttelyä ja hierontaa, lihasjännityksen seuraamista ennen ja jälkeen rasituksen, bot- takkia (onneksi on jo Nauru), synoquin-ravintolisää sekä b-vitamiinia.

Vaikka tuo minitiivistymä olikin, niin kyllä aika helpottunut olen siitä ettei selkä ollut pahasti silloittunut mistään. Täytyy varmaan viedä Famia taas vesiterapiaan, ja käydä siellä pidempään kuin viimeksi.

Jk. Fuusio punnittiin eilen, painoi 6,5kg ja alkuviikosta korkeutta oli 35 cm (kotimittaus, ei siis kovin luotettava mutta suuntaa-antava)