Edellisestä päivityksestä on jo vierähtänyt kuukausi, vaikka tässä välillä on tapahtunut kaikenlaista mukavaa ja mullistavaa.

Aloitetaan tylsistä näyttelylöperryksistä, eli Fuusio sai kuin saikin CACIBin Tornion KV näyttelystä ja oli samalla VSP. ROP oli hirmu kaunis pumityttö Alma, Napos Olivia. Tornion näyttely oli vähän niinkuin kermakuorrutus muuten hauskan viikonlopun päälle. Lähdimme kohti Rovaniemeä perjantaina klo 6.00, ja perillä oltiin vähän ennen seitsemää. Rovaniemeltä suunnistettiin Nupun perheen kanssa heidän mökilleen muutaman kymmenen kilometrin päähän. Meiltä mukana menossa oli Fuusio ja Flip, Fami pääsi hoitoon. Fuusio ja Flip matkustivat hirmu hienosti meno- ja tulomatkan Rovaniemelle, miettikää miten hirvittävän tylsistyttävää on 5kk vanhalle pennulle olla auton takaluukussa reilu 12 kahtena päivänä viikonlopun aikana! Onneksi mökillä ollessamme pojat pääsivät päästelemään höyryjä ja uimaan ihan sydämensä kyllyydestä.

Näytin Hanskulle vähän miten toko Fuusion kanssa sujuu, ja sanoin puoliksi leikilläni että pitäisi kokeisiinkin mennä. Ajatus siinä sitten kypsyi, ja päätin että Fuusio menee alokasluokkaan 18.9. Pumit ry:n kokeeseen. Nyt olemme treenanneet vimmatusti kuvioita tutuiksi, ja tutustuneet tokohyppyyn. Tällä hetkellä osaamistaso vaikuttaa ihan kivalta, tokikaan sellaista rutiinia Fuusiolla ei ole tekemiseen kuin Familla. Vielä täytyy treenata erityisesti paikallaoloa, ja tekemistä pidempiä pätkiä ilman mitään esineellistä palkkaa. Fuusio pitää nyt agilitystä taukoa, jotta näen millainen selkä on ilman agilityä.

Flip on kasvanut ja siitä on tullut ISO poika, korkeudessa on jo mennyt Famin yli, mutta painossa on nyt 1,3kg jäljessä Famista. Flip painaa siis jo 18kg. On harmi, että aivojen osuus tuosta massasta on niin kovin pieni, Liipero viipottaa menemään kuin norsu posliinikaupassa. Flip on erikoistunut vainoamaan kaikkea paperista, sekä Fuusion ruusukkeita. Kotona odottaa aina kiva siivoaminen kun tulee töistä kotiin! Tavarat koitetaan parhaan mukaan siivota pois, mutta ilmeisesti aina jotain unohtuu... Ei siis omistajienkaan järjessä ole hurraamista ;) 

Flip on jatkanut tokon perusteiden opettelua, maahanmeno ja istuminen sujuvat kuin vettä vain missä vaan. Paikallaoloaikaa on pikkuhiljaa onnistuneesti pidennetty. Nouto on myös edistynyt, ja kapula nousee tällä hetkellä hienosti maasta ja sitä maltetaan jo pitää hetki suussakin. Sivulletulon opettelu on aika tuskaista kun Flip ei kertakaikkiaan voi ymmärtää että hänellä on peräpää, ja että sitä voi käyttää hallitusti. Peruuttamista koitin opettaa, mutta sekin meni sellaiseksi sähellykseksi että päätin siirtää sivulletulotreenejä hieman eteenpäin, ihan vain sen verran että mukula saa tajuttoman ison ruhonsa jonkinlaiseen hallintaan.

Flippi on käynyt myös paimentamassa, Flipin paimennustaktiikaksi on valikoitunut "Hajota & hallitse". No, se taktiikka otettiin aika nopeasti hallintaan ja paimennus on muuttunut pehmeäksi. Lip on tosi tyylikkään näköinen paimentaessaan, se menee nenä maata myöden. Nyt syksyllä olisikin tarkoitus alkaa treenailla vähän ahkerammin paimennuksen saloja, kun ikää alkaa jo olla tarpeeksi perusteiden opettelemiseen ja varsinainen sytyttely on jo takanapäin.

Fami on myös tokotellut, seuraaminen on hirmuisen kivan näköistä. Kaikista muista liikkeistä puuttuu edelleen se vauhti, mutta se ei onneksi enää haittaa! Pääasia on että Famikin pääsee tekemään hommia.

Useana päivänä on skipattu treenaaminen ja lähdetty uittamaan koiria. No, itku pitkästä ilosta: Familla on taas hotspot. Ihmeen pitkään pärjättiinkin tänä kesänä ilman sitä, toivottavasti se paranee nopeasti että Famikin pääsee vielä nauttimaan uimisen iloista! Fuusion mielestä uimisessa on ehdottomasti hauskinta se kun voi uida kaaaauas hakemaan lelua. Flip ei välitä uidessa muista yhtään, eräänkin kerran se vain ui tunnin yksinään ympäri järveä. Hurja vesipeto.